CLAPHAM COMMON

Designed for a young Austrian family, this five-storey Georgian terraced house blends alpine influences with traditional English period features.

a place to unwind

Being true Austrians, the family wanted a spa, not just to relax in but also to spend time with friends and family. To achieve this a large fixed glass partition was installed looking out into the internal light-well and family room beyond.

The interior of the spa was finished in coal-toned Mosa tiles which gives a one-way glass effect when you look through the fixed glass panel – meaning you can see out but not into the spa – unless you want to.

The basement also houses a guest suite, utility rooms and a family room with a bespoke wine storage area.

space for all

The basement and ground floor are linked through a two-storey atrium with a glass roof over.  The light-well also links the front reception rooms with the kitchen/dining area at the rear.

Up the stairs are a family library, kids bedroom and play room followed by the master suite and study in the storey above.

Another bedroom and en-suite are housed in the loft conversion.

credits

Designed for Minale + Mann

Architect | Jenn Jammaers

Architectural Assistant | Andrew Healey

Interior Design | Alice B. Davies Interiors 

Furniture | VEVES Furniture Design

Project Management  | Angus Reid Projects

Contractor | Joinery CBROS Construction

 Photography | Graham Atkins-Hughes